Будь ласка оберніть ваш екран

+380737005770 Салони
0
меню
де подивитись? Детальніше

Види тканин для оббивки диванів

Оббивних матеріалів для м’яких меблів існує настільки багато, що розповісти про всі у нас просто не вийде. Краще згадати про ті, які ми рекомендуємо

Види тканин для оббивки диванів

Шеніл – руно гусіні-мериноса?

З французької «chenille» - це гусінь. Нитка, з якої створюють цей оббивний матеріал, дійсно схожа на гусінь: вона порівняно товста та волохата.

У склад оббивної тканини для диванів входять синтетичні компоненти та бавовна. Ця тканина пухнаста на дотик, але достатньо міцна та цупка, щоб застосовуватись у меблевому виробництві.

Рогожка – мішковина блакитної крові

Це тканина зі щільною структурою, дрібним малюнком та товстими нитками у плетінні. Має не кричущий, а спокійний зовнішній вигляд, який завжди залишається актуальним.

Вона практично не має конкурентів у плані практичності: міцна, пружна, прекрасно тримає форму, зносостійка та дуже невибаглива у догляді. Чим не мішковина?

Велюр – зовсім не мазунчик

Цю ворсисту тканину легко впізнати за оксамитовою, приємною на дотик поверхнею. При виготовленні ворс можуть фіксувати у певному напрямку, в результаті чого отримують гладенькі, тиснені чи фасонні тканини, які кардинально відрізняються за зовнішнім виглядом.

Незважаючи на візуальну ніжність, велюр у дії виявляється справжнім бійцем – він стійкий до стирання та легко піддається чистці.

Флок – мільйони ворсинок, посаджених на клей

Через специфічну фактуру флок ще називають синтетичним оксамитом чи замінником оксамиту. Для його створення була розроблена складна технологія.

Спочатку створюється сіткоподібна бавовняна основа, просочується клеєм, після чого розміщується у електромагнітному полі, в якому на її поверхню напилюють мікроворсинки. У результаті отримують практичний та приємний на дотик флок.

Тефлоновий флок – оббивка для дивану з дна сковорідки

Куртизан, а саме так і називається ця тканина, виготовляється з волокон, захищених справжнім тефлоном. Сучасні технології дозволяють створювати дуже практичний матеріал без шкоди для його візуальних і тактильних властивостей.

Тефлоновий флок практично не вбирає забруднень, а також цілком стійкий до дій тварин, які бажають погострити об нього свої кігті.

Гобелен – «Крокодил Данді» серед оббивних тканин

Натуральна оббивна тканина, в якій традиційно не прийнято використовувати синтетичні компоненти. Гобелен – це зовсім не ретроград, а швидше міцний та привабливий консерватор, здатний показати гламурним юнакам хто є хто.

Гобелен цілком практичний та приємний на дотик, хоча і не завжди доступний по ціні.

Жакард – не всім по кишені

Ця оббивна тканина – одна з найдорожчих та найскладніших у виготовленні. Незважаючи на високу вартість, вона завжди серед фаворитів у забезпечених покупців.

При виробництві можуть використовуватись як виключно натуральні, так і змішані по складу ниток набори. В останньому випадку вдається додатково покращити експлуатаційні якості.

Жакард можна впізнати не тільки за візуальними ознаками, але і за ціною меблів, у яких матеріал використовується. Терможакард та скотчгард – це вдосконалені, більш практичні варіанти жакарду з яскравішим та більш стійким малюнком.

Букле – чарівні кучері

Численні вузлики формують кучеряву та привабливу поверхню. Використання ниток різного кольору дозволяє створювати яскраві та оригінальні варіанти оформлення.

Букле відносно міцний та недорогий, але вибагливий у догляді.

Шкіра натуральна – пафос, який поза часом

Шкіряні дивани завжди асоціюються з високою ціною та відповідним статусом. Цей матеріал абсолютно натуральний і при цьому практичний. Він відрізняється зразковою міцністю, зносостійкістю, майже не забруднюється. Натуральну шкіру обирають любителі класичних диванів, готові переплачувати за матеріал.

Шкіра штучна – доступно та безневинно

Створюється шляхом нанесення на синтетичну чи натуральну основу полівінілхлориду. Якісна оббивка цього типу часто не поступається по ключових показниках натуральному аналогу, а її виробництво ніяк не пов’язане з забоєм тварин. Екошкіра – ще одна з варіацій на цю тему, але з пористого поліуретану та без основних недоліків класичного шкірозамінника.

Арпатек – краще, ніж шкіра?

Спочатку така оббивка використовувалась для виготовлення автомобільних крісел та диванів. Вона, напевно, найбільш достовірно імітує натуральну шкіру по зовнішньому вигляду, зносостійкості та міцності. Диван з такою оббивкою напевно буде достатньо довговічним, щоб встигнути набриднути своєму власнику.

Мікрофібра – приємна синтетика

Цей синтетичний матеріал достатньо вдало імітує натуральну замшу, за що і отримав назву «меблева замша» чи «штучна замша». Мікрофібра приємна, тепла на дотик, добре відводить вологу та вирізняється високою міцністю. Завдяки тефлоновому просоченню її складно забруднити «по-справжньому».

Бавовна – не для шкурбання

Бавовна – натуральний матеріал з багатьма перевагами. Використання бавовняної тканини у якості оббивки для диванів обмежено її невисокою міцністю та зносостійкістю. Додавання у склад «чужих» волокон та спеціальні просочування дещо покращують властивості матеріалу.

При виготовленні диванів «AMERS» використовуються тільки найкращі оббивні матеріали: привабливі, приємні та довговічні.

0 / 5