Будь ласка оберніть ваш екран

+380737005770 Салони
0
меню
де подивитись? Детальніше

Як вибрати хороший диван?

Якщо доглядати за диваном потрібно як за домашньою тваринкою або як за чоловіком (ми про це вже писали раніше), то обирати його потрібно, як вино – тільки на свій смак. Зовсім не обов’язково, щоб ваш диван подобався усім, хто його побачить чи посидить на ньому. Головне, щоб він дарував задоволення вам, адже саме вам належить «пити» його кожного дня.

Як вибрати хороший диван?

 

Зовнішній вигляд дивану

Як і у випадку з вином, перш ніж оцінити всі достоїнства дивана, ви маєте можливість отримати задоволення, просто споглядаючи його. Або не отримати. Все залежить від того, наскільки виваженим був ваш вибір, наскільки ви покладалися у цьому на свій смак, а не на поради зі сторони.

З часом стає тільки кращим

Цінність витриманого вина часто у багато разів вища, ніж цінність молодого напою у такій ще пляшці та того ж складу.

Звичайно, ви не законсервуєте диван та не заховаєте його у погріб на зберігання в оптимальних умовах. Але ви можете подбати про те, щоб через рік, два чи навіть через п’ять років експлуатації він виглядав таким же доречним у вашому інтер’єрі, як і в день придбання.

Для цього потрібно обирати моделі зі спокійним дизайном. У таких питаннях стиль, у якому виконані меблі, не грає ключової ролі, адже класичні моделі такими є з самого початку і залишаться такими надалі, а сучасні моделі, якщо вони цього достойні, обов’язково отримають такий же статус у майбутньому. Справа у здатності оцінити справжню якість дизайну та покладатись на власний смак.

Запах дивану

Дивовижно, але як по аромату вина професіонали можуть оцінити його якість, так і по запаху нового дивана можна визначити те, якого класу меблі перед вами.

Ви коли-небудь вдихали запах салону нового дорогого автомобіля? А відчували запах дешевого? Так і з диванами: якісні матеріали оббивки та каркаса можуть мати нейтральній чи приємний запах, а їдкі випари матеріалів наповнювача, якщо вони відчуваються, повинні насторожити покупця. Ви ж не хочете, щоб ЦИМ дихали члени вашої сім’ї?

Структура, щільність дивану

Дегустуючи вино, особливу увагу надають його густині. Напій, який розтікається, немов вода, і не залишається на язику, не дає того задоволення, як варіант з яскраво вираженими структурою та смаком.

З диванами схожа ситуація. Звичайно, їх не потрібно куштувати «на зуб», але сівши на нього, ви напевне зрозумієте, чи здатен він задовольнити ваші вимоги та забезпечувати необхідний рівень комфорту.

Склад

Читайте етикетку на пляшці, інакше ви ризикуєте пити ввечері не зовсім те, що очікували.

Обираючи м’які меблі, ознайомтесь з інформацією у паспорті та/чи розпитайте продавця-консультанта про те, з яких матеріалів виготовлений каркас, що у наповнювачі, з чого зроблена оббивка та як за нею доглядати. Так ви зможете краще зрозуміти чи підходить вам ця модель.

Вид/сорт

Як одні надають перевагу білому сухому, а інші червоному напівсолодкому, так і з диванами.

Одні покупці шукають великі, м’які, темні шкіряні класичні вироби, а інші люблять компактні розкладні моделі з яскравою та пістрявою оббивкою. Це не значить, що одні кращі, а інші гірші. Просто кожен шукає та знаходить щось своє.

Ціна

Якщо перед вами відверто дешеве вино – залиште його на полиці. Воно практично ніколи не буває виготовленим з хорошої сировини та не може конкурувати з якісним вином ні по смаку, ні по аромату.

Та ж історія з диванами. Щоб створити достойний виріб, потрібно найняти професіоналів, купити якісне обладнання та матеріали.

Існує й інший бік фактору «ціна» - надто дорого. У випадку з вином «надто дорого» означає, що товар або неймовірно ексклюзивний (старе вино, вдалий рік, мало пляшок, а зробити аналогічний товар просто неможливо), або продавець розщедрився на маркетинг і розкрутку бренду, а тепер намагається повернути ці витрати за ваш рахунок. В будь-якому випадку, воно вам треба?

Так і з диванами, деякі виробники проштовхують свій бренд у всі журнали, щоб дати можливість покупцям платити за нього дорого та тішити таким чином своє его.

Якщо ж спробувати триматися подалі від лірики та керуватися лише практичними правилами вибору, то варто виділити наступні зони уваги:

Шви оббивки.

Акуратний, рівний, безперервний шов – це перша ознака того, що у виробника працює кваліфікований персонал, а контроль якості на висоті.

Рівномірні стики.

Перевіряйте стики між деталями зі всіх сторін. Якщо вони здаються вам завеликими – не біда, головне, щоб вони були рівномірними та однаковими зі всіх сторін. Рівномірні стики – важлива ознака відповідального ставлення до збирання.

Натяг оббивки.

У цьому випадку правило таке ж, як і для стиків – натяг оббивки повинен бути однаковим по всій довжині прилягання до каркасу.

Якщо на виставковому експонаті оббивка хоча б в одному місці відходить від каркасу – краще пошукайте інший екземпляр, модель чи навіть іншого виробника.

Особливості роботи фурнітури.

Спробуйте декілька разів скласти-розкласти диван. Так ви не тільки зрозумієте, наскільки зручна сама схема трансформування, але й зможете оцінити якість роботи фурнітури.

Згадайте наскільки відрізняється характер роботи дорогих та дешевих вимикачів світла чи перемикачів у автомобілі. Адже цей «клац» може бути абсолютно різним.

Те ж і з меблевою фурнітурою. Візуально можна оцінити товщину листа, з якого виготовлені деталі (бажано від 3 мм і більше), а також якість їхнього фарбування.

Звичайно, для достовірної оцінки якості бажано оцінити наповнювач та матеріали каркасу, але у готових виробах до них не дістатися. Тому залишається керуватися явними ознаками, які завжди на видноті.

Меблі від компанії AMERS – це якісні вироби середнього цінового діапазону. Ми надаємо гарантію та пропонуємо доставку наших товарів по Україні.

0 / 5